Siem de Jong

“We hopen die PSV-titel zo lang mogelijk uit te stellen”

Siem de Jong kent geen gelukkig seizoen bij Ajax. Aanstaande zondag staan PSV en Ajax tegenover elkaar in Eindhoven. De fabrieksclub kan dan kampioen worden. De 29-jarige voetballer hoopt dit te voorkomen. Vorig seizoen speelden de broers Siem en Luuk de Jong samen bij PSV. Dit seizoen zijn ze dus elkaars tegenstander.

“We zijn er alleen maar mee bezig dat we die wedstrijd ten koste van alles willen winnen”, zegt Siem de Jong in gesprek met De Telegraaf. “Het kampioenschap is nog steeds niet beslist en het enige dat we willen, is de druk opvoeren. We hopen die PSV-titel zo lang mogelijk uit te stellen en het liefst af te stellen’, aldus de Ajacied.

“PSV heeft een sterk team, maar wel een waar wij heel goed tegen kunnen spelen als we ons normale niveau halen. Zij zullen honderd procent gemotiveerd zijn, maar dat zijn wij zeker ook.” Er wordt gezegd dat PSV een beter team heeft, maar Ajax een betere selectie heeft en meer kwaliteit herbergt. “Dat vind ik moeilijk om te zeggen als je tweede staat. PSV wint veel wedstrijden en winnen is ook een kwaliteit. Zeker de manier waarop zij die zeges er in de slotfase meestal nog uitslepen. Maar ik denk wel dat we moeten kunnen winnen”, zo denkt de middenvelder.

Hoe dan ook; PSV – Ajax wordt een enerverend potje met grote belangen. “Dat maakt het ook tot een heel grote wedstrijd. Ik vind het altijd wel lekker die extra druk. Een topwedstrijd geeft al veel energie, maar uit die vijandigheid kunnen we nóg meer energie halen. Dat hebben we dit seizoen in De Kuip laten zien. Er zaten alleen maar Feyenoord-fans, maar wij wonnen met 4-1”, zo blijft de Ajacied optimistisch.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.