Wedden op Ajax, levert dat wat op?

Wedden op je favoriete club wordt vaak afgeraden, omdat je nou eenmaal minder objectief kunt zijn als je een duidelijke voorkeur hebt. Het klinkt logisch, maar betekent dat ook automatisch dat het niet rendabel kan zijn? We zochten het voor je uit.

Maakt Ajax favorietenstatus waar?

Ajax heeft dit seizoen zestien officiële wedstrijden gespeeld, waarvan het veelal aantrad als favoriet.  Na elf van deze wedstrijden liep Ajax inderdaad als winnaar van het veld. Je zou zeggen dat wedden op een overwinning van Ajax in dat geval lucratief is, maar is dat in werkelijkheid ook zo?

Als we op alle losse wedstrijden een tientje hadden ingezet, zouden we wat betreft inzet 200 euro lichter zijn geweest. Toch leverden de gewonnen wedstrijden gezamenlijk 213.80 euro: een winst van 13,80 euro, oftewel een ROI (lees hier wat ROI is) van 6,9%. Niet gek!

Uiteraard zijn we afhankelijk van de op dat moment aangeboden quotering (odd). Een ieder zal begrijpen dat de winst op Panathinaikos meer opleverde dan een overwinning op het op dat moment moeizaam draaiende PEC Zwolle.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.