Wedstrijdverslag: Nouri schiet Ajax A1 naar landstitel

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 mei 2016 10:25 – Bron: Ajaxinside.nl

1462917091

De A1 van Ajax is landskampioen geworden. De ploeg van Gery Vink won maandagavond de beslissingswedstrijd in Emmen met 1-0 van PSV. Abdeldhak Nouri werd teruggehaald uit Jong Ajax en liet zien waarom. Hij werd de matchwinner met een knap ingedraaide vrije trap. Bij de Amsterdammers was het verrassend dat Adham El Idrissi in de basis mocht beginnen. Hij begon als rechtsbuiten en kreeg de voorkeur boven onder andere Ezra Walian en topscoorder Kaj Sierhuis.

De harde werker liet echter meteen zien waarom hij in de basis stond. Hij begon sterk en dat gold eigenlijk voor heel Ajax. Dani de Wit kreeg in de derde minuut, na goed werk van Kasper Dolberg en El Idrissi, meteen een grote kans. Ajax bleef drukken, maar tot een openingsdoelpunt kwam het echter niet. Wat volgde was een impasse en uiteindelijk een PSV dat gevaarlijk werd door middel van de counter. Zo dook Joey Konings opeens voor doelman Jeffrey de Lange op. De doelman leek hem neer te halen, van een strafschop kwam het echter niet. Niet veel later stond diezelfde Konings weer oog in oog met De Lange. In eerste instantie blokte Deyovaisio Zeefuik ternauwernood het schot en in de rebound schoot Konings over. Daarna brak een rustige periode aan waarna de pauze volgde.

Na rust schoot Ajax uit de startblokken en kreeg het, uit een fantastische voorzet van de uitstekend spelende Vince Gino Dekker, een grote kopkans in de vorm van Dolberg. Zijn inzet vloog echter rakelings langs de paal. Daarna was het echter wel raak dankzij een prachtige vrije trap van Nouri. De spelmaker draaide de bal er vanaf de zijkant op fraaie wijze in één keer in. Ajax bleef daarna de overhand houden en Dekker verzuimde te scoren een tegen een met PSV-doelman Yanick van Oss. De talenten bleven volwassen spelen en er was weinig gevaar van de Eindhovenaren te duchten. Zo werd er dus makkelijk stand gehouden en mag de A1 van Ajax zich de beste van Nederland noemen.

Opstelling Ajax A1:
De Lange; Mazraoui (80′ Matusiwa), Zeefuik, Bergsma, Blöte; Nouri, Eiting, De Wit; El Idrissi (71′ Walian), Dolberg (91′ Sierhuis) en Dekker  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.