Welke spelers gaat Ajax mogelijk halen in de winterstop?

Elk seizoen zijn er voor clubs twee periodes waarin spelers gehaald kunnen worden: de zomer- en de winterstop. In de zomertransferperiode van het seizoen 2021/2022 haalde Ajax onder meer Steven Berghuis en Mohamed Daramy, net als de keepers Jay Gorter en Remko Pasveer. Vooralsnog zijn er nog geen versterkingen gehaald die komen in de winterstop, maar het kan maar zo dat Marc Overmars toch nog de portemonnee van de club gaat trekken om in deze transferperiode nieuwe spelers te halen voor Erik ten Hag. Verwacht je dat een van de onderstaande transfers gaat gebeuren? Zet hier dan op in met de bet365 acties op kelbet.nl

Luuk de Jong

Zo wordt onder meer Luuk de Jong genoemd in de geruchtenmolen omtrent Ajax. De Nederlandse spits speelt op het moment op huurbasis bij FC Barcelona, maar hier komt hij amper aan speeltijd. Er wordt dan ook gezegd dat Barça graag de huurperiode vroegtijdig wil stoppen, maar hier is zijn echte club Sevilla niet echt blij mee. Ajax zou dan ook uitkomst kunnen bieden. De Amsterdamse club huurde vorig seizoen in de winter al een andere speler van Sevilla, namelijk Idrissi, en ook dit seizoen zou dit dus kunnen gebeuren met Luuk de Jong.

Brian Brobbey

Luuk de Jong is desondanks niet de enige spits die in verband gebracht wordt met Ajax. Dit geldt namelijk ook voor Brian Brobbey. Hij komt natuurlijk uit de jeugd van de Amsterdammers en verliet de club vorige zomer transfervrij voor RB Leipzig. In Duitsland is Brobbey desondanks nog niet echt geslaagd en hij mag mogelijk dan ook vertrekken in de winterstop. Ajax zou dan zijn bestemming kunnen zijn aangezien Erik ten Hag aan het begin van 2022 ongeveer een maand geen beroep kan doen op Sebastien Haller vanwege de Afrika Cup.

Steven Bergwijn

Om het probleem op te lossen met Haller die naar alle waarschijnlijkheid voor Ivoorkust gaat spelen op de Afrika Cup zou Ajax ook een buitenspeler kunnen halen. Aanvoerder Dusan Tadic zou dan verhuizen naar de spitspositie, terwijl bijvoorbeeld Steven Bergwijn zijn plaats linksvoor kan innemen. Bergwijn speelde natuurlijk jarenlang in de jeugd van Ajax voordat hij vertrok naar PSV. Hier kende de buitenspeler veel goede jaren, maar na zijn transfer naar Tottenham Hotspur gaat het met de Nederlander niet heel goed. Wellicht dat een periode op huurbasis in Amsterdam Bergwijn weer op zijn niveau van PSV kan brengen.

Bron:
Advertorial

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.