Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 19 juni 2010 15:53 – Bron: Ajaxinside.nl

Nederland heeft een belangrijke stap gezet richting de achtste finales. Oranje won zojuist met 1-0 van Japan. Wesley Sneijder schoot na een uurtje spelen de enigste treffer tegen de touwen. Ibrahim Affelay kreeg tien minuten voor tijd nog twee dotten van kansen, maar faalde. In de slotseconde zag de Nederlandse defensie een Japanner over het hoofd, maar die schoot net over.

Namens Ajax speelden Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel mee. Het elftal van Bert van Marwijk bleef ongewijzigd ten opzichte van het duel tegen de Denen. Voor rust kreeg Dirk Kuijt een kleine kans, de Katwijker haalde om, maar trof het voorhoofd van een Aziaat. Van der Wiel scoorde voor rust een gele kaart, meer hoogtepunten waren er niet voor de pauze.

Het baltempo ging na rust direct omhoog en dat resulteerde in een kansje voor Robin van Persie, die zijn kopkans onbenut liet. Wesley Sneijder vuurde later wel raak. De oud-Ajacied schoot hard op doelman Eiji Kawasaki, die de bal via zijn vuisten het net in zag verdwijnen. Invaller Affelay kreeg nog twee kansen, maar faalde. Japan kreeg vlak voor tijd een grote kans, maar Stekelenburg zag de bal over zijn doel verdwijnen. Door de zege heeft Nederland kans op plaatsing vanavond. Als Denemarken en Kameroen gelijkspelen is Oranje de eerste ploeg die zich plaatst voor de volgende ronde.  

Reageren op dit bericht