Westermann: ‘Iedereen moet zich aan de afspraken houden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 augustus 2016 11:25 – Bron: Voetbal International

1468421476

Heiko Westermann maakte woensdagavond tegen PAOK zijn debuut voor Ajax en deze kan gerust worden bestempeld als ‘ongelukkig’. Hij ging in de fout bij de tegentreffer en leed meermaals balverlies op gevaarlijke plekken in het veld. “Veel van mijn debuutwedstrijden waren een catastrofe. Van Greuther Fürth tot HSV tot de nationale ploeg; ik speelde steeds slecht tijdens mijn debuut, maar al die wedstrijden eindigden in een overwinning”, aldus Westermann in gesprek met Voetbal International.

Zo ook nu. Ajax won met 1-2 en gaat door in de voorronde Champions League. Westermann is van mening dat hij prima in het 3-5-2 systeem kan spelen, ondanks zijn matige optreden. “Voor een verdediging spelen met ruimte in je rug hoeft geen probleem te zijn. Mits iedereen in het team zich aan de afspraken houdt. Je moet in deze speelwijze op elkaar kunnen vertrouwen en goed met elkaar communiceren. Bovendien hebben we snelle verdedigers en een keeper die kan meevoetballen. Dat zijn essentiële kenmerken als je op deze manier wilt spelen.”

Bovendien is Westermann uit het verleden gewend om met een drie-mans verdediging te spelen. “Ik heb met meerdere trainers gewerkt die hun ploeg op deze wijze laten voetballen”, aldus de 32-jarige Duitser die ook voor het nationale elftal uit kwam. “Bij het Duitse elftal streeft Joachim Löw bijvoorbeeld hetzelfde soort voetbal na. Misschien iets minder extreem, maar de essentie is vergelijkbaar.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.