Robbie Wielaert is blij met de strenge aanpak van Martin Jol. Volgens de verdediger helpt de coach de instelling van spelers te verbeteren. “Op het moment dat de taken en verantwoordelijkheden niet worden nagekomen, verbindt deze trainer daar consequenties aan”, aldus Wielaert. “Iedereen voelt dat, het houdt je scherp. Je weet dat je anders op de tribune plaats kan nemen.”

De oud-Twente speler hoopt op een gemakkelijker seizoen dat het afgelopen jaargang. “Je mag van mij verwachten dat ik de organisatie bewaak. Maar vorig jaar moest ik acht à negen man tegelijk coachen, dat is geen doen. Nu moet ik af en toe jongens scherp houden, dat is gemakkelijker. Op die manier kan ik me ook beter op mijn eigen spel concentreren.”

De verdediger droeg tijdens de afgelopen oefenwedstrijden zo nu en dan de aanvoerdersband, maar verwacht niks. “Het maakt mij niet uit of ik met of zonder band om mijn arm speel, praten doe ik toch wel. En dat moet voor iedereen gelden. In het veld hebben we elf aanvoerders nodig. Alleen dan ben je sterk als groep.”

Reageren op dit bericht