Wijndal na 2 maanden weer op het veld: “Dan zit je jezelf te verbijten”

Owen Wijndal stond twee maanden geleden voor het laatst op het veld namens Ajax (FC Groningen thuis, 14 augustus). De linksback mocht vandaag tegen Excelsior (7-1 winst) een hele tweede helft meespelen bij de Amsterdammers.

‘Eindelijk weer. Natuurlijk is het gewoon genieten om weer op het veld te staan met al deze gasten en met het publiek. Dat is top, het was lang geleden’, zegt de verdediger in gesprek met ESPN.

‘Ik was vijf weken geblesseerd dat is één van de ergste dingen voor een voetballer. Dan kom je terug en zit je op de bank, dan zit je jezelf te verbijten. Het liefst wil je weer direct op het veld staan, als je terug bent. Maar dat zijn keuzes van de trainer en die moet je respecteren. Dan is het aan mij om weer gas te geven op de training en te laten zien dat ik op die positie de beste ben’, aldus de international.

De voormalige AZ-speler wil zich bewijzen en weet dat hij nog niet de oude is. ‘Ik moet wel weer echt wedstrijdfit worden. Ajax is geen club waar je mag spelen omdat je een lieve jongen bent. Je moet resultaat halen. Daarvoor sta je op het veld.’

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.