Wim Jonk: ‘Acht tot tien jeugdtrainers stoppen direct’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 november 2015 16:29 – Bron: AFCA Supportersclub

1443827114

Wim Jonk vertelt in gesprek met de AFCA Supportersclub over de ontstane situatie bij Ajax. “Er is niet een directe concrete gebeurtenis geweest die deze situatie heeft veroorzaakt. Het gaat om stevige verschillen van inzicht waar de jeugdopleiding wel of niet verantwoordelijk voor is. Ook aankopen werden niet meer, zoals in het begin afgesproken, aan ieder lid van het Technisch Hart voorgelegd.”

Het hoofd jeugdopleidingen vervolgt: “Ook maakten we mee dat tijdens een begrotingsronde de ingediende begroting van de jeugdopleiding zonder duidelijke argumentatie werd gehalveerd.” Jonk heeft meerdere malen de directie, Raad van Commissarissen en bestuursraad benaderd door middel van escalatie, maar zonder succes. Jonk besloot zo’n driekwart jaar geleden niet meer aan te schuiven bij de vergaderingen van het Technisch Hart. Intussen is zijn ontslag dichtbij. “Als ik niet meer werkzaam ben voor de club, zullen zeker acht tot tien jeugdtrainers direct stoppen.”

Jonk is van mening dat Marc Overmars z’n verantwoordelijkheden overlapte met die van Jonk zelf. “Weer komt het neer op taken en bevoegdheden die niet helder zijn. Overmars moest tot dit seizoen ook de functioneringsgesprekken doen met jeugdtrainers, terwijl hij ze van dichtbij niet dagelijks ziet functioneren. Dit komt ook omdat Overmars voor teveel zaken verantwoordelijk was.” Jonk laat Frank de Boer buiten schot. “De Boer heeft zich altijd gericht op het eerste elftal. Hij heeft zich nooit ingelaten met bovenstaande vraagstukken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.