Wim Jonk: ‘Het is geen toeval meer’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 november 2015 12:13 – Bron: Telesport

1443827114

Johan Cruijff is gestopt als adviseur van Ajax en die beslissing wordt volledig begrepen door Wim Jonk. “Ik hoor nu allerlei mensen roepen dat Ajax gewoon doorgaat met het plan en de ideeën van Cruijff. Maar dat is ongeloofwaardig. Ik ben het ook eens met Johan dat er iets moet gebeuren in de structuur van de club. Het is nu al jarenlang gedoe dat is geen toeval meer. Zijn we een voetbalclub of een politieke partij? Ik ben benieuwd wat de leden ervan vinden. Dit gaat op 17 december de toekomst van de club bepalen.”

Vanuit de directie van Ajax wordt Jonk beticht van het stellen van een onredelijk eisenpakket. “Dat klopt niet. Een paar weken geleden vroegen Collee en commissaris Leo van Wijk mij om hulp. Ik ben toen aan de slag gegaan. Daarna kreeg ik via Cruijff het rapport Ling onder ogen en zag dat er wekenlang een oplossing lag. Ik heb toen nog een tweede optie gestuurd die direct ingevoerd kon worden. Dan was ik gewoon hoofd opleidingen en rapporteerde ik aan Dolf. Die twee oplossingen passen ook allebei prima in het Plan Cruijff en dan zou ik ook direct weer zijn aangeschoven bij het TH overleg. Dit wisten de directie, RvC en bestuursraad. Dus ik begrijp die beeldvorming niet.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.