Wim Suurbier overleden op 75-jarige leeftijd

Wim Suurbier is zondag overleden. Hij werd eerder dit jaar getroffen door een hersenbloeding waarna hij op de Intensive Care verbleef. Suurbier is 75 jaar geworden. De voormalig rechtsback speelde ruim 500 wedstrijden in het Ajax-shirt tussen 1964 en 1977. Hij maakte de hoogtijdagen van de Amsterdammers mee waarin Ajax met Suurbier onder meer drie keer de Europacup I won en zeven keer landskampioen werd.

Suurbier staat bekend als de eerste ‘moderne’ back door niet alleen verdedigend, maar vooral ook aanvallend zijn steentje bij te dragen aan het elftal van Ajax. Hij was niet alleen een vaste waarde bij Ajax, maar speelde ook 60 interlands voor het Nederlands Elftal waarmee hij de twee WK finales van 1974 en 1978 meedeed. Na zijn periode bij Ajax speelde Suurbier nog voor Schalke 04, FC Metz en meerdere clubs in de Verenigde Staten waarna hij 1987 een punt achter zijn loopbaan zette.

De redactie van Ajaxinside.nl wenst de nabestaanden van Wim Suurbier heel veel sterkte toe.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.