David Neres

Wisselvallig Ajax wint ruim in Heerenveen

Het lijkt erop dat Marcel Keizer zijn positie voorlopig heeft veiliggesteld. In Friesland, waar Ajax het altijd lastig heeft, zegevierde zijn ploeg met 0-4 over Heerenveen. Twee doelpunten in de eerste 45 minuten van Neres waren voldoende om de Friezen over de knie te krijgen. In het tweede bedrijf stelden Schöne en Wöber de zege helemaal veilig. Doordat ook concurrenten PSV en Feyenoord wonnen, verandert er weinig in de top van de Eredivisie.

Na het verlies van vorige week wist het elftal van Keizer wat het moest doen: winnen. De Superfriezen waren echter niet van plan om mee te werken aan het plan van de Amsterdammers en zetten vooral in de beginfase vol druk op de verdediging. Na een kwartier leek de thuisploeg op voorsprong te kunnen komen toen Neres in de achterhoede balverlies leed en Odegaard alleen op Onana afging. De sluitpost was op zijn hoede en voorkwam een achterstand. Ajax kon er op wat speldenprikjes na niets tegenoverstellen en noteerde na een klein half uur pas de eerste uitgespeelde kans. Neres bediende Ziyech en de voormalig Heerenveen speler vond Hansen op zijn weg. Toch was het de uitploeg die nog voor rust op voorsprong kwam. Neres zocht de combinatie met Huntelaar, ontving de bal terug en rondde koelbloedig af. De Braziliaan bekroonde een matig eerste bedrijf luttele minuten later ook met zijn tweede en zorgde hiermee voor een comfortabele voorsprong.

In het begin van de tweede helft liet Ajax zien dat het door de twee doelpunten met zelfvertrouwen kon voetballen. Na amper vijf minuten werd een goede actie van Younes bijna beloond door Van de Beek. De middenvelder vond de lat op zijn weg en in de nastoot wist ook Ziyech het doel niet te vinden. Toch liet het nog ongeslagen Heerenveen zich niet zomaar de kaas van het brood eten. De immense druk richting Onana leverde echter geen grote uitgespeelde kansen op en dus leken de hoofdstedelingen de buit binnen te hebben. Schöne kreeg na 75 minuten de kans om het duel helemaal in het slot te gooien. Huntelaar werd vastgehouden in het strafschopgebied en de Deen faalde niet vanaf elf meter: 0-3. Ook Wöber, die voor het eerst in competitieverband in de basis begon, verscheen enkele minuten later na een scrimmage op het scorebord. Door de overwinning gaan de Amsterdammers met een goed gevoel de interlandbreak in.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber, Viergever; Schöne, Van de Beek (87. S. de Jong), Ziyech; Neres (74. Kluivert), Huntelaar (86. Dolberg), Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens