Ajax Goal

Wöber: “Ik moest in één keer drie stappen vooruitdenken”

Maximilian Wöber gaat zich steeds beter profileren bij Ajax. De Oostenrijks international kwam vrij laat binnen bij de Amsterdamse club. De Europa League finalist van vorig seizoen werd en voor de Champions League en voor de Europa League uitgeschakeld, maar de 19-jarige centrumverdediger maakte dat net niet mee.

Wöber wordt gezien als de opvolger van Davinson Sánchez en dat gaat de voormalige speler van Rapid Wien redelijk goed af. “Ik heb de eerste maanden stappen kunnen maken, maar er valt nog een hoop te verbeteren”, zegt de Ajacied in gesprek met De Telegraaf. “Voor mij was het een enorme omschakeling. Ik moest in één keer drie stappen vooruitdenken. Alles ging sneller. Pas over een oplossing nadenken als ik de bal had, kon niet meer.”

Het Nederlandse voetbal bevalt Wöber goed. In de Oostenrijkse Bundesliga wordt er nogal eens kick en rush gespeeld. In Nederland probeert iedere club verzorgd voetbal te spelen. “Ik vind het mooi om te zien dat elk team hier de kwaliteiten heeft om van achteruit op te bouwen dapper speelt. Daarom voel ik me privé én voetballend thuis”, aldus Wöber.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.