Maximilian Wöber Ajax

Wöber kent Sturm Graz: ‘Wij zijn favoriet’

Max Wöber maakte in de zomer van 2017 de overstap van Rapid Wien (Oostenrijk) naar Ajax en nu zijn de Amsterdammers gekoppeld aan het Oostenrijkse Sturm Graz in de tweede voorronde Champions League. Tijd dus voor een gesprek met de verdediger. “Het is voor mij natuurlijk leuk om wat bekenden terug te zien”, zegt hij op de clubsite van Ajax. “Ik heb met 2 jongens in het 1e van Rapid Wien gespeeld. Daarnaast zijn er ook wat jongens waarmee ik in de Oostenrijkse nationale jeugdploeg heb gespeeld. Die ken ik goed. Het zijn allemaal goede voetballers.”

Ajax moet Sturm Graz zeker niet onderschatten. “Toen ik bij Rapid Wien voetbalde, heb ik twee wedstrijden tegen Sturm Graz gespeeld. Ik won er één. Het is een sterke opponent. Ze zijn snel via de flanken, zijn sterk in dieptepasses, crosspassjes en zijn rap in de omschakeling. Ze zijn agressief en vechten voor elke bal. Ik ken Sturm Graz als een solide team dat goed samenwerkt. Als je het mij vraagt één van de betere ploegen in Oostenrijk. Ze draaiden vorig jaar een sterk seizoen en eindigden als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga. Bovendien hebben ze een grote groep trouwe, fanatieke supporters.”

Beide teams kunnen qua selectie nog wijzigen door de transfermarkt die op volle toeren draait. “Ik vind het daarom moeilijk om te voorspellen wat voor team we over een maand treffen. Vijf basisspelers van Sturm Graz hebben de selectie inmiddels al verlaten. En er gaan geruchten over enkele andere belangrijke transfers. Net als wij weten zij dus nog niet met wat voor ploeg ze het seizoen gaan starten.” Maar Wöber vindt dat Ajax moet winnen. “Als wij een goede dag hebben, is Sturm Graz kansloos. Ja, wij zijn favoriet lijkt me. Zeker zolang we ons focussen op ons eigen spel.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.