Maximilian Wöber

Wöber: “Ik merk op de training dat ik mijn grenzen verleg, zowel fysiek als mentaal”

Maximilian Wöber maakte vorige week zijn basisdebuut voor Ajax 1. De Ajacied scoorde daarbij ook zijn eerste goal. De Amsterdamse club won daardoor met 0-4 van Heerenveen. De 19-jarige verdediger kan aanstaande weekend ook zijn debuut maken voor het Oostenrijks Elftal.

Wöber had het de eerste weken moeilijk in Amsterdam: “Ik ging gelijk voor de eerste keer naar het nationale elftal. Daarna werd ik ziek en had ik last van een lichte blessure. Toen kreeg ik door dat het me allemaal een beetje te veel was, de aandacht van media, familie en vrienden. Daarnaast pakte ik ook te weinig rust”, zegt de Ajax-speler in gesprek met Kurier.

De verdediger ziet wel een een verschil tussen zijn voormalige club (Rapid Wien) en zijn huidige club. “Ik merk op de training dat ik mijn grenzen verleg, zowel fysiek als mentaal is het een stuk zwaarder dan bij Rapid. De trainingen zijn langer, anders en een stuk intenser. Na een maand merkte ik dat ik een stuk fitter begon te worden en dat ik steeds meer rust aan de bal kreeg.”

Er bestaat een grote kans dat Wöber zijn interlanddebuut maakt. Door een blessure van de vaste linksback zijn zijn speelkansen toegenomen. “Dat kan ik. Dat is al een tijd zo, ik speel er niet vaak, maar ik kan die taak wel invullen. Daar heb ik geen problemen mee”, aldus Wöber.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Kurier

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.