Ajax Goal

Wöber neemt afscheid: “Werd gezegd dat het er voor mij niet goed uitziet”

Sinds gisteren is Maximilian Wöber officieel geen Ajacied meer. De nog maar 20-jarige Oostenrijker tekende een contract bij de Spaanse topclub Sevilla FC. De sympathieke voetballer kijkt terug op het anderhalve seizoen bij Ajax en vooruit op zijn nieuwe club Sevilla.

Na de komst van Lisandro Magallan was het voor Wöber nog moeilijker geworden om aan speeltijd te komen bij Ajax. “Hier werd mij gezegd dat het er voor mij niet goed uitziet”, zegt de international tijdens het afscheidsinterview tegen Ajax TV. “Daarom denk ik dat ik meer perspectief heb bij Sevilla en wil ik daarheen.”

“Het was een moeilijke beslissing voor me, maar ik heb de plusjes en de minnetjes tegen elkaar afgewogen”, vervolgt Wöber. “Ik heb veel met Sevilla gepraat en met de trainer hier (Erik ten Hag, red.). Dan is het beter voor mij om te vertrekken. Ik verlaat deze club met een lach en een traan.”

Wöber ziet dus meer kansen bij Sevilla FC. “Ze willen met drie verdedigers spelen en ze hebben geen linksbenige centrale verdediger, dus de kans is best groot dat ik mijn kans krijg. Ik moet er natuurlijk wel voor vechten, maar ik heb een goede kans.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.