Maximilian Wöber

Wöber onder de indruk van Amsterdam

Max Wöber maakte in augustus de overstap van Rapid Wien naar Ajax. Hij debuteerde al in het eerste elftal en begint langzaamaan te wennen aan het leven in Amsterdam. “Ik woon op dit moment nog in een hotel, maar binnenkort verhuis ik naar mijn eigen appartement in Amsterdam Zuid. Daar heb ik best zin in. Ik heb nooit eerder op mezelf gewoond”, vertelt hij op de clubsite van de Amsterdammers.

“In de buurt van mijn nieuwe appartement wonen ook wat teamgenoten. Ze kunnen me vast wegwijs maken in de buurt”, vervolgt Wöber die sowieso geïntrigeerd is geraakt door de stad Amsterdam. “Een indrukwekkende stad. Wat me zo opviel zijn de hordes toeristen. Wat is het hier druk! De Amsterdammers vind ik enorm vriendelijk. Heel anders dan Oostenrijkers. In Amsterdam spreken mensen elkaar sneller aan. Iedereen is ook super behulpzaam en open. Als ik meer tijd heb, wil ik graag naar het Anne Frank Huis en naar het Stedelijk Museum.”

Hij vertelt ook iets over zichzelf. “Ik ben beleefd, behulpzaam en respectvol naar anderen. Ik ben een prater, geen verlegen jongen. Verder kan ik best lui zijn en met gemak de hele dag op de bank liggen en series kijken.” Van huis uit is hij goed opgevoed. “Met je beide benen op de grond blijven staan. Arrogantie wordt niet getolereerd in huize Wöber. ‘Je bent geen Ronaldo of Messi, dus hup, de afwas doen’, ik hoor het mijn vader nog zo zeggen.”

En dan gaat het nog even over voetbal, want dat is natuurlijk de reden voor zijn verhuizing van Oostenrijk naar Nederland. Wat zijn de ambities van Wöber voor het huidige seizoen? “Laten zien wat ik kan en steeds beter worden. Niet geblesseerd raken en zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Aan het eind van het seizoen moet de titel weer naar Amsterdam.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.