Younes: ‘Acties moeten iets opleveren’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 22 februari 2017 16:02 – Bron: Voetbal International

1473974676

Vorig seizoen excelleerde Amin Younes in zijn eerste jaar als Ajacied aan de linkerkant. De Duitser was goed voor acht doelpunten en liet de nodige assist aantekenen. In de huidige jaargang wil het nog niet echt vlotten voor de kleine aanvaller. Hij worstelt regelmatig met zijn vorm en wist onlangs in de uitwedstrijd tegen Roda JC pas zijn eerste competitiedoelpunt te maken.

In gesprek met Voetbal International geeft de dribbelaar aan zich bewust te zijn van de uidige dip. “Vorm komt en gaat, dat is heel moeilijk tastbaar te maken.Natuurlijk heb ik eraan gedacht hoe het kwam dat vorig seizoen veel acties wél lukten, ik wél veel scoorde en assists gaf, en het nu moeizamer gaat. Mijn drive is groot en ik ben de eerste die in de spiegel kijkt. Het moet beter, veel beter.”

Eerder gezegd, vorig seizoen ging het allemaal een stuk vlotter bij Younes. “Acties zijn leuk, maar het moet iets opleveren”, vervolgt hij. “Vorig seizoen voelde ik in het veld vaak aan dat de spelers mij direct zochten: Geef Amin maar de bal, die maakt wel de actie. Ik wist dat als ik me uit liet zakken, ik automatisch werd aangespeeld. Daar komt bij dat ik nieuw was en daardoor kon ik verrassen”

“Onder de nieuwe trainer (Bosz, red.) zijn we iets anders gaan spelen. Dat is geen verwijt, zeker niet, want ik denk dat we als ploeg beter zijn dan vorig seizoen, met meer spelers met een individuele actie.” De komst van Ziyech en de nieuwe positie van Schöne spelen hier volgens de vleugelflitser een rol in.”En voorin is Bertrand Traoré bijvoorbeeld ook een speler die vooruit de actie wil maken”, zo besluit hij.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.