Amin Younes

Younes betuigt spijt aan Ajax: “Dat is nog wel mijn grootste fout geweest”

Amin Younes speelde drie seizoenen bij Ajax. De huidige speler van Napoli had veel te danken aan de Amsterdamse club. De aanvaller haalde zelfs die Mannschaft en speelde vijf interlands. Ook bereikte de 25-jarige ex-Ajacied een Europa League finale. Toch kreeg Ajax stank voor dank. Younes vertrok na een conflict transfervrij uit Amsterdam.

Younes heeft er spijt van dat hij Ajax op deze manier heeft behandeld. De Duitser liet zijn oren te veel hangen naar de verkeerde zaakwaarnemers. “Ik neem alle verantwoordelijkheid”, zegt hij tegen PA geciteerd door Voetbal International. “Ik ben verantwoordelijk voor alles wat ik doe en moet leven met de consequenties. Ik heb fouten gemaakt. Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd en was naïef. Dat reken ik mezelf aan. Bepaalde mensen probeerden mijn hoofd op hol te brengen en dat is hen gelukt. Dat heb ik zelf laten gebeuren.”

Younes belandde bij Ajax op de bank en later zelfs op de tribune omdat de linksbuiten weigerde in te vallen tijdens de slotfase van Ajax – Heerenveen. “Dat is nog wel mijn grootste fout geweest, dat valt gewoon niet goed te praten. Dat was heel slecht van mij tegenover mijn ploeggenoten en de club. Zoiets kan je niet maken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.