‘Younes is aanwinst voor de Eredivisie’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 juli 2015 18:56 – Bron: Voetbal International

1436892963

Ajax toverde Amin Younes uit de hoge hoed als versterking voor de flanken. Een relatief onbekende speler, dus vroeg Voetbal International aan ploeggenoot Roel Brouwers wat we van Younes kunnen verwachten. “Bij Gladbach behoorde hij jarenlang tot de grote talenten. Alleen redde Younes het niet vanwege de enorme concurrentie voorin. Als hij bij Ajax het vertrouwen krijgt, gaat hij het goed doen; voor de Nederlandse competitie is hij zeker een aanwinst.”

De verdediger van de Duitse club vertelt verder. “Hij is iemand die zowel op links als rechts een mannetje kan uitspelen en op de eerste meters heel snel is. Ik denk dat Amin wel in het systeem van Ajax past. Technisch is hij zeer onderlegd, zijn spel doet me een beetje denken aan Roy Beerens; ook een kleine vleugelspeler die de actie wil maken. En misschien is het nog een voordeel dat Amin afgelopen seizoen in de Tweede Bundesliga – een competitie waar het aankomt op mentaliteit – speelde.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.