Younes is blij met vertrouwen van trainer en spelers

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 februari 2017 14:53 – Bron: FOX Sports

1462787392

De wedstrijd tussen Roda JC en Ajax van zondagmiddag zal niet alleen de boeken ingaan als een 0-2 overwinning voor de Amsterdammers. Het was namelijk ook het eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor Amin Younes die vlak voor tijd de voorsprong verdubbelde. “Eindelijk, voor het doelpunt schoot ik ‘m al tegen de lat. Ik dacht: nee he, niet weer. Maar ik ben blij met mijn eerste doelpunt”, aldus de Duitser in gesprek met FOX Sports.

Younes kende een lastige periode qua vorm. “Het was heel moeilijk, het zit in je hoofd. Maar je doet dezelfde dingen die je altijd doet, ook op de trainingen. Als het dan niet lukt, dan is dat moeilijk. Maar iedere speler kent periodes dat het niet zo makkelijk gaat. Als je scoort, dan krijg je vertrouwen, als je niet scoort, wordt het moeilijker. Ik ben blij dat de trainer vertrouwen in mij heeft gehouden. Dat geldt ook voor de ploeg.”

Younes lijkt met zijn doelpunt net op tijd te zijn, want er is concurrentie op komst. Vaclav Cerny is herstelt van een blessure, Bertrand Traoré komt terug van de Afrika Cup en David Neres is aangetrokken. Younes is echter niet bang. “Het is heel goed dat we nieuwe spelers erbij krijgen. We hebben ze nodig. Iedere wedstrijd is voor ons een finale. Dat is voetbal, ik ben blij om met goede voetballers te trainen, dat maakt mij ook beter.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.