‘Younes kan uit het niets iets creeëren’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 16 juli 2015 14:23 – Bron: AT5

1435606481

Frank de Boer lijkt in zijn nopjes met het aantrekken van Amin Younes. De Ajax-trainer laat weten dat de nieuwste aanwinst een speler is die nog niet in de selectie rondliep. ”Hij is een speler die uit stilstand mensen kan passeren. Daar hebben we er niet veel van. Je hebt spelers nodig die uit het niets een man kunnen passeren. Kijk naar alle grote clubs, die hebben altijd wel zo’n type in hun midden”, vertelt De Boer in gesprek met AT5.

”Hij heeft de ingrediënten voor een speler die uit het niets iets kan creëren. Zoals Robben bij Bayern of Hazard bij Chelsea. Ik denkt dat wij zo’n type ook nodig hebben. En hij is de concurrent die we zochten voor El Ghazi.”

De laatste tijd werd er veel gespeculeerd over een vertrek van Ricardo Kishna. Met de komst van Younes lijkt Ajax al te hebben ingespeeld op een vertrek van de linksbuiten. De Boer weet echter nog van niks. ”Ik weet nog niet of hij blijft of vertrekt’’, stelt De Boer. ”Over de waarheid van al die geruchten rond hem weet ik ook niks. We hebben hem ook nog niet aangeboden z’n contract te verlengen, hij zal het eerst moeten laten zien.”

Mocht Kishna daadwerkelijk naar Lazio Roma verkassen, dan gaat Ajax geen vervanger aantrekken. ”We hebben opties genoeg, zelfs Milik kan als buitenspeler aan de slag. Die zal alleen wel veel naar binnen trekken”, aldus De Boer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.