Younes niet bang voor concurrentie

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 februari 2017 13:17 – Bron: Ajax TV

Amin Younes was vorig seizoen belangrijk voor Ajax met acht doelpunten en negen assists in de competitie. Dit jaar wil het echter nog niet vlotten met de doelpuntenproductie van de Duitser en daar zit hij mee. “Natuurlijk ben ik ermee bezig, het zit in mijn hoofd. Ik weet ook dat het beter moet en ik denk ook dat het goed gaat komen, daar heb ik vertrouwen in. Iedereen is kritisch en dat mag. Ik moet positief blijven”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

“Het is belangrijk dat ik mijn vorm van vorig seizoen terugkrijg, daar werk ik elke dag hard aan. Dan gaat een keer terugkeren in de wedstrijden”, aldus een zelfverzekerde Younes die veel steun heeft aan assistent-trainer Dennis Bergkamp. “Hij praat er veel met mij over tijdens de trainingen, bijna elke dag. Hij heeft vertrouwen in mij en dat geeft mij ook weer vertrouwen. Dat Dennis Bergkamp vertrouwen in mij heeft, geeft mij het gevoel dat het goed gaat komen.”

Toch zal Younes snel in vorm moeten komen, want de concurrentie op de flanken neemt toe. Bertrand Traoré en Vaclav Cerny keren terug, terwijl Ajax zich ook nog versterkte met David Neres. Younes bekijkt dat echter positief. “Het is heel goed en belangrijk voor ons. Er zijn veel spelers vertrokken, dus is het belangrijk dat de we nieuwe spelers erbij krijgen om concurrentie te houden in de ploeg. Daar wordt je beter van, zeker weten. Het is altijd goed om met goede spelers te spelen en te trainen. Ik ben ook blij dat Traoré en Cerny terugkomen, dat is belangrijk voor het team.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.