Younes: “Overmars maakte mij duidelijk dat ik moest blijven”

De zomerse transfermarkt is vanaf middernacht gesloten en Ajax gaat het tot de winter met deze selectie doen. Zo ook met Amin Younes. De 24-jarige Ajacied hoopt met zijn club deze keer wel kampioen te worden.

“Ik heb gesproken met Ajax. Marc Overmars maakte mij duidelijk dat ik moest blijven”, zegt Younes in gesprek met OVB Online. “Ik heb nog een tweejarig contract, vertolk nu een leidersrol en spreek de taal. Het was belangrijk voor de club dat ik nog een jaar zou blijven. Het was voor mij moeilijk geweest om te gaan, nadat er al een paar spelers waren vertrokken. Ik wil de landstitel winnen voordat ik vertrek. Ik was er twee keer dichtbij en in de Europa League stonden we vorig jaar in de finale.”

Ondanks de sportieve teleurstellingen is Younes nog altijd zeer tevreden in Amsterdam. “Het is de meest speciale club in mijn carrière tot dusver. Ajax heeft me de kans gegeven om international te worden. Ajax is speciaal, in de manier van spelen, de vriendelijke en respectvolle omgang met elkaar en de vele jonge spelers. Hier kun je op je 22e al aanvoerder zijn als je de kwaliteiten hebt.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
OVB Online

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.