Voetbal International

Frank de Boer is, na de debacles bij Internazionale en Crystal Palace, de nieuwe trainer van Atlanta United. De voormalige speler en trainer van Ajax tekende vorige week een vierjarig contract bij de Amerikaanse topclub.

Na de twee mislukkelingen in Italië en Engeland is dit de derde buitenlandse klus voor de Boer. Geen faalangst? “Nee”, zegt zijn zaakwaarnemer Guido Albers tegenover Voetbal International. “Er zal vanuit Nederland altijd aandacht zijn voor Frank, waar hij ook gaat werken. Hij heeft geleerd dat het internationaal alleen om winnen draait. Ik weet zeker dat er voor Frank altijd een plekje in het trainersgilde is.”

Albers geeft wel toe dat de status van zijn vriend is afgenomen. “Vier jaar geleden belden clubs als Liverpool en Tottenham Hotspur. Dat is nu inderdaad wel even anders, maar Frank is gewoon een goede trainer en zal zijn plekje altijd vinden.” De kritiek aan het adres van De Boer heeft de zaakwaarnemer wel pijn gedaan. “Hoe hij is weggezet, slaat nergens op. De Boer heeft bij Ajax de echte Ajax-filosofie teruggebracht”, aldus Albers.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)