Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Zaakwaarnemer van Van de Beek waarschuwt: “Tijd voor een gesprek met Ajax”

Als een speler even geen basisplaats heeft dan is het tegenwoordig meestal een kwestie van tijd voordat de zaakwaarnemer van zich laat horen. Zo ook bij Donny van de Beek. De 21-jarige Ajacied stond tegen Bayern München in de basis, maar soms zit de middenvelder op de bank. Guido Albers, de zaakwaarnemer van Van de Beek, waarschuwt Ajax.

“Uit niets blijkt dat Van de Beek dit jaar nog basisspeler wordt. En hij wil niet de twaalfde man blijven”, zegt Albers tegen Het Parool. “Het gaat hier niet meer om minuten maken, maar om toekomstperspectief. Van de Beek gaat de concurrentiestrijd op deze manier niet winnen. Hij komt in dit systeem minder tot zijn recht en dat is zonde”, aldus de belangenbehartiger.

Er zou al een hele stoet aan clubs interesse hebben, meldt Albers. “Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit. Deze clubs (Liverpool, Chelsea, Manchester United, AS Roma; red.) hebben een jaar geleden ook al geïnformeerd. Nu Donny minder speelt kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij.”

Zelfs een transfer in de winterse transferperiode is een mogelijkheid, aldus Albers. “Hij speelt goed en werkt hard. Niemand kan daar negatieve opmerkingen over maken. Maar als in de winter niets is veranderd, dan is het tijd voor een gesprek met Ajax”, aldus de ongeduldige Albers.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.