Zakaria Labyad: ‘Ik ben altijd hard blijven trainen’

Zakaria Labyad begon zondag tegen FC Utrecht verrassend in de basis bij Ajax door de blessure van David Neres. De aanvaller is blij dat hij weer speelminuten heeft mogen maken. “Mijn teamgenoten hebben me elke keer gesteund en zeiden dat ik moest wachten op mijn kans. De afgelopen maanden heb ik veel stappen gemaakt, op persoonlijk vlak en op het veld. Ik ben altijd hard blijven trainen en in mezelf blijven geloven. Dat heeft zich vandaag uitbetaald”, zegt hij tegenover FOX Sports.

Labyad kwam in een geoliede machine terecht. “Het speelt makkelijk als je zulke jongens om je heen hebt, spelers die eigenlijk alles met een bal kunnen. Dat maakt het voor een aanvaller alleen maar makkelijker. Het was zeker in de eerste helft genieten.” Hij hoopt nu op meer speelminuten. “Ik ben mentaal sterk genoeg geweest om het geduld op te brengen en nu hoop ik natuurlijk dat ik blijf spelen. Ik moet iedere training laten zien dat ik erin hoor.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.