Ajax won woensdag simpel met 0-7 van HVV Te Werve mede dankzij twee goals van Zakaria Labyad. “We kwamen hier met één doel, dat is winnen en die missie is volbracht”, stelt hij in gesprek met FOX Sports. “Wij gingen met een goede instelling de wedstrijd in. We wilden snel scoren om het zo onszelf makkelijker te maken en daarna de score uit te breiden en iedereen verder fit te houden.”

Voor Labyad was het fijn om weer eens negentig minuten te spelen. “Dit soort wedstrijden zijn voor mezelf lekker om in het ritme te komen, ook al is het tegen amateurs, het is altijd leuk om te voetballen. Dat ik twee keer scoor is mooi. Ik heb de laatste tijd bijna niet gespeeld. Daar heb ik absoluut wel van gebaald. Ik train hard en doe mijn best de trainer te overtuigen, elke dag. Hopelijk krijg ik een keer mijn kans.”

Labyad is duidelijk en wil vechten voor zijn plek. “Ik voel me goed, voel me fit en train hard en dat blijf ik doen. Of ik spijt heb? Nee, absoluut niet. Ik weet onderhand wel hoe het voetbal in elkaar steekt. Je moet ook altijd eerst naar jezelf kijken en een kans afdwingen tijdens trainingen en minuten die je krijgt. Daar ben ik nu mee bezig. Het is een fantastisch grote club, de sfeer is goed en hier wil ik onderdeel van blijven uitmaken.”