Marc Overmars

Zes á zeven spelers vertrekken bij Ajax: “Overmars mag zijn borst natmaken”

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf zal Ajax aan het eind van dit seizoen leeglopen. Volgens de journalist zal zeker meer dan de helft van het elftal Amsterdam verlaten voor een buitenlands avontuur.

Verweij ziet echter niemand vertrekken in de winter. “Maar komende zomer zal het een grote exodus worden”, zegt de reporter tegen VoetbalPrimeur. “De prijskaartjes die om de nekken komen te hangen worden groter en zwaarder. Het zijn enorme bedragen die er betaald gaan worden”.

Verweij maakt de balans op van de vertrekkende spelers: “Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vertrekken zeker. David Neres, Hakim Ziyech, André Onana, misschien Donny van de Beek. Voor Tagliafico zal er ook heel veel belangstelling zijn. Overmars mag zijn borst natmaken.”

Ajax zal dus zeer veel geld binnenkrijgen, maar de Amsterdamse club zal ook veel geld moeten spenderen aan nieuwe spelers. “Dat zal buitencategorie moeten zijn”, zegt Verweij. “De scouts zullen getest worden, want er moet ook veel kwaliteit worden teruggehaald. Daar zullen ook behoorlijke prijskaartjes aan hangen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.