Zesde middenvelder krijgt keuze: ‘Strijden of vertrekken’

Frank de Boer heeft veel middenvelders tot zijn beschikking. Onlangs liet hij weten het liefst met vijf middenvelders het seizoen in te gaan. Momenteel heeft hij de beschikking over Davy Klaassen, Lucas Andersen, Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Daley Sinkgraven en Thulani Serero als volwaardige middenvelders. Lasse Schöne kan er ook uit de voeten, maar hij zal zich niet alleen op het middenveld focussen.

De grote vraag is: welke van deze zes speler gaat het niet redden in de ogen van de technische staf? “Dat zal zich ook vanzelf vormen. Als de competitie straks echt gaat beginnen zal alles duidelijk zijn en weten we welke kant we opgaan. Wie er dan ‘het zesde wiel aan de wagen is’ zal dan de keuze moeten maken; gaat hij de strijd aan of kan hij beter verkocht of verhuurd worden?”

Klaassen is aanvoerder en dus sowieso zeker. Datzelfde geldt voor recente aankopen Sinkgraven en Gudelj. Bovendien liet De Boer zich al heel erg positief uit over de ontwikkeling van Bazoer in de voorbereiding, dus lijkt het een strijd te worden tussen Andersen en Serero. De Deen verlengde onlangs zijn contract en De Boer was altijd al gecharmeerd van hem, maar ook Serero maakte in de voorbereiding een goede indruk. Wie wordt het zesde wiel aan de wagen?  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.