Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 01 december 2010 09:02 – Bron: De Telegraaf

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat acht van de negen oud-Ajacieden, die gehoor hebben gegeven aan de oproep van Johan Cruijff, op 14 december ook daadwerkelijk in de ledenraad van Ajax worden gekozen.

Naast Aron Winter, Keje Molenaar, Edo Ophof, Peter Boeve, Barry Hulshoff, Piet Schrijvers, Ko Meijer, Dirk de Groot en Dick Schoenaker dingen nog eens acht kandidaten naar de acht vacante posities. ”Er zijn zes aftredende leden herkiesbaar. En nog twee anderen hebben zich verkiesbaar gesteld”, zegt Ed Lefeber, directeur van De Toekomst. ”In totaal zijn er zeventien kandidaten”, telde hij nadat de inschrijvingstermijn gisteren sloot.

Van de aftredende leden keert Jaap Ellerbroek niet terug vanwege de leeftijdsbepaling en stelt Rob Ombre zich niet herkiesbaar. Ruud Haarms, Rutger Koopmans, Sonny Léon, Ron Oudendijk, voorzitter Arend de Roever en Arthur Smolders hopen wel terug te keren in de ledenraad. “Daarnaast kan er op Mike Harman en Jan van Eijden worden gestemd”, aldus Lefeber. “Jan is de broer van Cor en Arie en momenteel leider van de zaterdag-veteranen.” Arie van Eijden was tot 1 oktober 2005 algemeen directeur van Ajax en Cor van Eijden is momenteel lid van het bestuur van voorzitter Uri Coronel en commissaris van de Ajax NV.

Lefeber vindt alle aandacht voor de naderende ledenraadsverkiezingen aardig. ”Als er toch moet worden gekozen, kunnen er beter maar veel leden stemmen. Het zal door de ‘groep Cruijff’ wel iets drukker dan normaal zijn. Ik verwacht een hoge opkomst.”
 

Reageren op dit bericht