Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 10 december 2010 13:29 – Bron: Nu Sport

Mounir El Hamdaoui ontbrak vrijdag op de training van Ajax. De aanvaller was ziek en verscheen niet op het speelveld van de Toekomst. Trainer Frank de Boer liet wel Lorenzo Ebicilio en Rodney Sneijder met de hoofdmacht oefenen. Beide talenten spelen voor Jong Ajax.

Frank de Boer heeft donderdag met Mounir El Hamdaoui gesproken. “Hij wilde graag met me praten”, aldus de interim-trainer van Ajax. “Ik heb hem uitvoerig uitgelegd wat ik met hem van plan ben. Ik vind hem een hartstikke goede speler en ik ben van plan om zondag met hem te starten. Hij is alleen ziek geworden, dus dat moeten we afwachten.”

El Hamdaoui ontbrak woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan in de basis, terwijl hij onder De Boers voorganger Martin Jol was verzekerd van een basisplaats. De Boer heeft voor de Marokkaanse spits twee posities in gedachten: linksbuiten en spits.

“Op dit moment zijn we nog niet zover dat we met een heel beweeglijke spits kunnen spelen. Daarom speelde Siem de Jong tegen AC Milan, dat biedt vastigheid. Daar wil ik wel naartoe. Bij FC Barcelona staat er ook niemand echt vast in de spits.” De Boer bestrijdt dat hij Luis Suarez en El Hamdaoui niet samen voorin zal laten spelen. “Dat is niet mijn gedachte.”
 

quote F. de Boer (in de telegraaf)

De Boer: Ajax moet aanvallen

AMSTERDAM – “Mijn filosofie is die van Ajax”, sprak interim-trainer Frank de Boer in aanloop naar het uitduel van zondag met Vitesse. “Ik wil verzorgd voetballen. Het positiespel moet in orde zijn en we moeten lef tonen. Ajax moet aanvallen, met drie aanvallers en een aanvallende middenvelder. Ik loop al zo lang bij deze club rond. Ik weet eigenlijk niet beter.”

gaan we nu eindelijk echt AJAX terug krijgen???

Reageren op dit bericht
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!