Zivkovic beseft: ‘Cruciaal wat ik ga doen’

Richairo Zivkovic heeft zich sinds zijn transfer naar Ajax nog niet kunnen bewijzen. Ook zijn verhuurperiode bij Willem II werd geen succes en daarom speelde hij zijn wedstrijden de tweede seizoenshelft voor Jong Ajax. “Afgelopen seizoen is niet zoals ik had verwacht en gehoopt. Bij Willem II kwam ik op een gegeven moment op rechtsbuiten terecht, terwijl ik in de spits wilde spelen. Ik heb zelf besloten om Willem II na een half seizoen te verlaten.”

Hoewel hij zelf graag aan een andere club was verhuurd, wilde Frank de Boer hem liever bij Jong Ajax stallen. “Voor mij was het moeilijk om weer te beginnen in het tweede”, zegt hij in een interview met de NOS. “Als je dan traint met het eerste en die jongens ziet, is het lastig om daarmee om te gaan. Sinds januari heb ik me wel honderd procent gegeven en kan ik terugkijken op drie goede maanden.” In de Jupiler League kwam de spits tot zes goals in dertien duels.

Hoe zijn toekomst eruit ziet, weet Zivkovic nog niet. Maar dat hij voor een belangrijke beslissing staat, is voor hem duidelijk. “Ik zit nu in een fase dat het cruciaal is wat ik ga doen. Ik moet sowieso gaan spelen. Ik weet niet waar. Of dat nou bij het tweede, het eerste of bij een andere club is. Het gaat mij erom dat ik wedstrijden ga spelen. Maar ik zal er alles aan doen om mijn kans te grijpen in Ajax 1. Ik weet wat ik kan, maar het is nu wel tijd om dat te laten zien.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.