Zivkovic: ‘Had naar mensen om me heen moeten luisteren’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 01 oktober 2016 08:44 – Bron: De Telegraaf

1471081150

Voor Richairo Zivkovic staat morgen een belangrijk duel op het programma. Hij gaat immers met zijn huidige ploeg, FC Utrecht, op bezoek bij de club waar hij nog altijd onder contract staat. In gesprek met De Telegraaf steekt de nog altijd pas 20-jarige Zivkovic zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Het liefst zou ik elke week bij Ajax in de spits staan en succes behalen.”

Na een mislukte uitleenbeurt bij Willem II en een redelijk goede voorbereiding op het seizoen met Ajax, besloot de directie toch dat het beter was als Zivkovic elders ervaring op zou gaan doen. FC Utrecht toonde interesse en zodoende vertrok hij richting de Domstad. “Het systeem dat FC Utrecht speelt, ligt me wel. En de trainer is veel met me bezig. Voorin heb ik alle vrijheid. We mogen van positie wisselen, ik kan naar de zijkant toe en mag het middenveld in. Van daaruit mag ik intuïtief mijn ding doen,” verklaart de spits zijn huidige vorm.

Op zijn 17e verdiende de Assenaar een transfer van FC Groningen naar het grote Ajax en leek het hem voor de wind te gaan. Frank de Boer vond echter dat hij aanpassingstijd nodig zou hebben, maar Zivkovic vond zelf dat hij vanwege zijn Eredivisie ervaring er direct moest staan. “Mijn eigen initiatief was niet groot genoeg. Ik dacht dat mijn kans bij Ajax wel zou komen aanwaaien,” steekt hij de hand in eigen boezem. “Pas vanaf het moment dat ik wist dat die mogelijkheid niet vanzelf zou komen, ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Als ik vanaf het begin wat meer naar de mensen om me heen had geluisterd, was het beter gegaan.”

Ondanks zijn uitleenbeurt aan FC Utrecht is de spits stellig over zijn toekomst. “Ik wil nog altijd slagen bij Ajax. Maar het is nu wel zo dat ik bij FC Utrecht een jaar wil knallen en het daarna wel zie. Ik moet top presteren en anderen maken een keuze.” Mocht hij morgen in de ArenA een doelpunt maken voor Utrecht, zal hij gewoon juichen. “Het is niet eerlijk naar FC Utrecht en de supporters toe als ik niet juich. Ik ben blij met mijn treffer, dus waarom zou ik dat dan niet mogen vieren? Dat vind ik onzin,” besluit een gemotiveerde Zivkovic.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.