Zivkovic is er klaar mee en wil naar FC Utrecht

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 juli 2016 10:25 – Bron: De Telegraaf

1414528492

Richairo Zivkovic wil vertrekken bij Ajax. De spits is gekrenkt omdat hij tegen AFC niet bij de 22 spelers zat die in actie kwamen in het oefenduel. “Omdat ik open kaart speelde over de interesse van en een gesprek met FC Utrecht, zat ik tegen AFC niet bij de eerste 22 spelers. Ja, toen is er wel iets geknapt”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. “Het is nu het beste dat ik vertrek. Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt voor een verhuur of verkoop. Zodat ik mijn carrière een goed vervolg kan geven.”

Tot voor kort leek Zivkovic juist weer in beeld te komen bij het eerste elftal. “De openingsweek bij Jong Ajax in Nederland ging super en ik was blij dat de trainer Peter Bosz me in de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk opnam, omdat ik volgens hem zo goed had getraind. In Mayrhofen trok ik de goede lijn door en tegen FC Liefering was ik zelfs de eerste spits. Als je dan vervolgens tegen AFC niet bij het elftal dat de eerste helft én niet bij de ploeg die na rust speelde zit, weet je dat je kennelijk alleen mee was naar Oostenrijk als veldvulling. Zodat er ook elf-tegen-elf kon worden gespeeld als er twee spelers geblesseerd zouden raken.”

Zivkovic weet dat hij ook zelf niet bepaald het ideale gedrag heeft getoond in zijn periode bij Ajax. “Ik heb fouten gemaakt, waardoor ik de hooggespannen verwachtingen in het begin niet kon waarmaken.” Maar daarna wijst hij met zijn vinger naar de club. “Voor een zeventienjarige speler die vanuit de provincie Groningen naar de stad Amsterdam komt, is het zó belangrijk om goed te worden opgevangen. Vooral van de vooraf beloofde specialistentraining is helaas niets terecht gekomen. Ik werd vaak aan mijn lot overgelaten.”

De spits heeft nog een contract tot medio 2019. Of Ajax meewerkt aan een verhuur, of hem liever verkoopt, is onduidelijk. Sinds zijn komst naar Amsterdam in de zomer van 2014 speelde hij slechts tien officiële wedstrijden in het eerste elftal waarin Zivkovic twee keer trefzeker was.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.