Zivkovic voelt zich thuis in Utrecht

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 01 december 2016 22:51 – Bron: Ajax Life

1471081150

Richairo Zivkovic is dit seizoen helemaal opgebloeid in de shirt van Utrecht. Na een mislukte uitleenbeurt aan Willem II en een moeizame voorbereiding bij Ajax koos de rappe aanvaller voor een nieuwe verhuurperiode. In de Domstad komt Zivkovic met 6 doelpunten vooralsnog uitstekend tot zijn recht. Naar eigen zeggen heeft het systeem van Utrecht, een 4-4-2 formatie, hier ook mee te maken.

“Voor mij was het wennen, twee spitsen, vooral de afstemming. Wat doet hij als ik dit doe? Maar de gewenning ging vrij snel,” tekent Ajax Life op uit de mond van de Assenaar. “Ik heb veel gevoel voor ruimte, dan voel ik me ook prettig. Intuïtief weet ik hoe ik moet bewegen en waar ik heen moet.”

Op de vraag of het systeem van Utrecht dan niet beter bij hem lijkt te passen dan dat van Ajax antwoordt de spits bevestigend. “Misschien wel inderdaad. Ik kan bij FC Utrecht ook veel meer mijn ei kwijt dan dat ik kon bij Ajax.” In Amsterdam is Dolberg inmiddels de grote man op zijn positie en Zivkovic is onder de indruk. “Ik zag ‘m voor het eerst tijdens de voorbereiding op het seizoen, maar zoals hij het nu doet, zoals ie nu speelt, dat heb ik toen echt niet gezien,” besluit de 20-jarige aanvaller.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.