Ziyech: “Bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef”

Drie dagen geleden verlengde Hakim Ziyech zijn contract bij Ajax. Tot grote vreugde van bijkans alle Ajax-fans. Ook de 26-jarige Ajacied is blij dat hij zeker nog een seizoen bij de Amsterdamse club actief zal zijn.

“Ik heb het hier bij Ajax gewoon geweldig naar mijn zin”, zegt Ziyech in een interview met het Algemeen Dagblad. “We hebben een leuk elftal, de sfeer onderling is heel goed, en ik voel de drang om het succesvolle seizoen van vorig jaar geen incident te laten zijn. Bij mezelf, maar ook bij iedereen om me heen. En dat gevoel is voor mij het allerbelangrijkste. Ik ben hier gelukkig.”

Geld is voor Ziyech niet de drijfveer voor een transfer. “Ik houd van het voetbal en bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef. Aan de bal aanvallen, zonder bal pressievoetbal. Op beide vlakken heb ik me hier kunnen ontwikkelen. En van beide aspecten kan ik genieten. Het haalt het beste in me naar boven, denk ik.”

Sevilla was serieus in de markt voor de international. “Elke speler moet zijn eigen keuzes maken en Sevilla zal absoluut een mooie club zijn. Maar ik heb altijd gezegd: het plaatje moet echt helemaal kloppen. En dat gevoel had ik niet. Dan blijf ik liever bij Ajax.” Bayern München was een andere geïnteresseerde club, maar Ziyech was het wachten beu. “Ja, had gekund. Maar voor mij en Ajax voelde het nu wel als een goed moment om duidelijkheid te hebben.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.