Hakim Ziyech

Ziyech blijft en krijgt contract-upgrade: ‘Complete plaatje bleef uit’

De transfermarkt is gesloten en Hakim Ziyech is nog Ajacied. Een feit dat twee maanden geleden nog voor onmogelijk werd gehouden. De spelmaker van Ajax had zelf ook niet verwacht dat hij nu nog voor Ajax zou spelen, maar reageert realistisch in gesprek met Voetbal International. “Dat ik hier nu nog speel, betekent dat de gewenste club niet voorbij is gekomen, of er met Ajax niet uit is gekomen. Het plaatje moet compleet zijn, dat heb ik ook altijd gezegd. Dat complete plaatje bleef uit, heel simpel.”

Zowel voor Ajax, de supporters als Ziyech zelf is het onverwachtse scenario waarheid geworden. “Het is ook wel een verrassing, want ook ik had er lange tijd niet op gerekend dat ik dit seizoen voor Ajax zou uitkomen”, aldus de Marokkaans international die bovendien een flinke contract-upgrade krijgt. Volgens VI blijft hij vastliggen tot medio 2021, maar gaat Ziyech er financieel een flinke sprong op vooruit door op dezelfde schaal als Tadic en Blind terecht te komen. “Qua duur van het contract maakt het allemaal niet zo veel uit, tot 2021 is nog lang genoeg. Het is meer een bepaalde manier van waardering. Dat is natuurlijk mooi.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.