Hakim Ziyech

Ziyech: “En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan”

Ajax won de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 0-8 en Hakim Ziyech had een aandeel met een aantal assists. Toch grossierde de Marokkaans international in balverlies wat hem dan ook op de nodige kritiek kwam te staan. Toch zal de Ajacied zijn spel niet aanpassen. 

“Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn. Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans”, zegt Ziyech tegen Voetbal International. “Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies. Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten.”

De WK-ganger vindt zijn creativiteit juist zijn kwaliteit. “En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan. Dan ga ik niet opeens bij een volgende bal geen risico meer nemen en een balletje veilig achteruit geven. Nee, dat zou nergens op slaan, dan haal ik zelf de angel uit mijn spel”, zo besluit Ziyech die dit seizoen goed was voor drie goals en zeven assists.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.