Hakim Ziyech

Ziyech: “Het niveau is gewoon omhooggegaan, dat merk je elke dag”

Hakim Ziyech werd gisteren uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. De Ajacied kreeg vorige week een financiële opwaardering van zijn contract en de Amsterdamse club maakte een prima seizoensstart door. De middenvelder zit daarom goed in zijn vel ondanks dat een lucratieve transfer in het water viel. Een heel verschil met het vorige seizoen…

“Het grote verschil is dat we veel meer van elkaar eisen. Dat klinkt als een cliché, maar het is gewoon zo. We hebben meer ervaring, daardoor een betere mix, en meer kwaliteit in de groep. Het niveau is gewoon omhooggegaan, dat merk je elke dag”, zegt Ziyech in gesprek met Voetbal International.

Ziyech ziet veel gelijkenissen met het voetbal onder Peter Bosz, de Ajax-trainer van 2016/17. “We knokken met z’n allen, voor elkaar, pakken ook allemaal vuile meters, geven niet op, en zijn voetballend zo veel beter. Dat kwam in die duels in de voorronde van de Champions League zo mooi aan het oppervlak. Ik heb op het veld echt weer genoten van ons spel.”

Ziyech haalde met Ajax een Europa League finale, maar een prijs werd er nog niet gewonnen. “We willen de landstitel, KNVB-beker en overwinteren in de Champions League. Drie doelen die we moeten behalen en waar ik me de komende maanden mee bezig ga houden. De lat kan voor mij niet hoog genoeg worden gelegd”, aldus de strijdlustige international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.