Hakim Ziyech interview

Ziyech: ‘Ik luister goed naar mijn lichaam’

Hakim Ziyech stond tegen zijn voormalig werkgever FC Twente weer in de opstelling van Peter Bosz. Eerder deze week bleef de Marokkaan nog op de bank in Kopenhagen, nadat hij aangaf vermoeid te zijn na de wedstrijd tegen FC Groningen. Dit kwam hem vanuit sommige hoeken te staan op kritiek, maar hier kan de spelmaker niet veel mee.

“Als ik vermoeid ben, dan weet ik dat ik niet 100% in een wedstrijd kan geven. Ik ben iemand die goed naar zijn lichaam luistert”, aldus Ziyech in gesprek met FOX Sports. “Ik heb het daar met de trainer over gehad. We hebben genoeg spelers in onze selectie die een on-fitte speler kunnen vervangen. Ik voelde dat voor Groningen-uit nog niet. Je herstelt minder snel en dat voel je overal aan.”

Tijdens zijn periode bij FC Twente draaide het hele elftal om Ziyech, maar bij Ajax is dat wel anders. “Ik vind niet dat ik hier te veel moet lopen of werken. Ik voer mijn taken gewoon uit en dat is natuurlijk wel anders dan vorig jaar”, vervolgt Ziyech het gesprek. “Op de positie waar ik nu speel hoor je ook gewoon te werken. Naarmate het seizoen vordert begin je dat wel te voelen.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Christiaan Stevens

Christiaan Stevens