Ziyech keert eerder terug naar Amsterdam

Hakim Ziyech keert eerder terug naar Amsterdam. Zo meldde de bondscoach Vahid Halilhodzic dat de Marokkaanse spelmaker van Ajax vermoeidheidsklachten heeft. Hierdoor mist de hangende rechtsbuiten de vriendschappelijke interlandwedstrijden tegen Libië en Gabon.

Ziyech heeft toestemming gehad om het Marokkaanse elftal eerder te verlaten. Het is niet heel verrassend dat Ziyech last krijgt van vermoeidheidsklachten. Een van de sterspelers van Ajax speelde na een succesvol seizoen ook nog de Afrika cup. Hierdoor heeft de Marokkaanse international minder rust gehad. Ook was Ziyech bij de eerste wedstrijd van het seizoen inzetbaar en speelde deze dan ook tegen Vitesse. Dit alle is een opsomming van vele belastingen in de benen van Ziyech. Om een blessure te voorkomen heeft de Drontenaar dan ook zelf gekozen om even rust te nemen.

Lang rust nemen zit er niet in voor de assistkoning uit Dronten. Dit omdat Ziyech met Ajax belangrijke weken tegemoet gaat. Zo speelt Ajax na de interlandperiode drie wedstrijden in negen dagen. Hieronder vallen de thuiswedstrijden tegen Chelsea (23 oktober) en Feyenoord ( 27 oktober) en de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (19 oktober).

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Brecht Versluis

Brecht Versluis

Redacteur op Ajaxinside.nl