Ziyech neemt afscheid: “Ajax is echt mijn club geworden”

Hakim Ziyech neemt na vier intense seizoenen afscheid van Ajax. Een Europa League finale, het enorme drama met Nouri, de dubbel en de prachtige CL-campagne in 2019 en dit seizoen zijn transfer naar Chelsea. “Vol hoogte- en dieptepunten, vol voorspoed en tegenslagen”, zegt de 27-jarige Ziyech in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Weet je, ik ben niet zo van de clubliefde, nooit geweest ook”, zegt de Marokkaanse international over zijn band met Ajax. “Het clublogo kussen, dat soort dingen, doe ik niet. Ik ben gewoon mezelf, ga me niet anders voordoen. Maar ik moet nu wel toegeven dat Ajax voor altijd wel een speciale plek bij me zal hebben. Het is echt mijn club geworden. Ik heb in Amsterdam mezelf kunnen zijn, heb ontzettend veel fijne en goede mensen om me heen gehad, van medespelers tot mensen rondom het elftal. Als voetballer ben ik ook veel completer geworden. Zonder bal, maar ook met bal. De klik die ik had met de jongens om me heen, zoals met Quincy Promes dit seizoen of Dusan Tadic vorig jaar, was bijzonder.”

Ziyech had graag een tweede landstitel willen halen met de Amsterdamse club, maar het coronavirus gooide roet in het eten. “Dat was mijn afsluiting in stijl geweest. Zoals het nu gaat, zo wil je niet afsluiten. Maar over een langere tijd zal ik mijn mooiste herinneringen koesteren. En dan komt natuurlijk vorig seizoen omhoog. Het kampioenschap, maar vooral onze weg in de Champions League. Hoe we de hele wereld verbaasden met ons spel. Het paste allemaal. Dat geeft niet alleen bij mij, maar volgens mij bij alle spelers een speciaal gevoel voor in de eeuwigheid. We hebben iets achtergelaten bij Ajax. En voor mij is het nu tijd voor iets nieuws.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.