Hakim Ziyech interview

Ziyech neemt schuld op zich: ‘Schandalige penalty’

Ajax werd woensdagavond door FC Twente uitgeschakeld na strafschoppen. Hakim Ziyech miste een strafschop toen FC Twente er ook al eentje had gemist. “Het is schandalig hoe ik de penalty neem, dat verwijt ik mezelf zeker. Het voelt alsof we er dankzij mij niet door zijn hier. Ik mag een penalty nooit zo nemen met iets teveel risico”, stelt de spelmaker na afloop voor de camera’s van FOX Sports.

Toch had Ajax het nooit tot penalty’s mogen laten komen vindt Ziyech. “We hebben redelijk wat kansen gehad en we kunnen het onszelf verwijten dat we die kansen niet afmaken. Het is ook zuur dat we weer in de laatste minuut die tegengoal krijgen”, blikt hij terug. “Als je de 2-0 niet maakt, dan blijven zij erin geloven en scoren ze in de laatste minuut. Het is niet de eerste keer. We hebben als team alles gegeven, 120 minuten lang. Met penalty’s weet je dat het fifty-fifty is.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.