Real Talk (Instagram AFC Ajax)

Hakim Ziyech is een creatieve middenvelder, maar de Ajacied heeft er geen problemen mee om aan de buitenkant te spelen bij Ajax. Dat laat hij weten aan Real Talk, een programma op het Instagram-kanaal van Ajax.

“Op dit moment sta ik toch wel het liefst aan de buitenkant”, zegt de Marokkaans international. “Daar speel ik nu al het hele seizoen en op een gegeven moment raak je daar aan gewend. Op dit moment is dat de beste positie.”

Ziyech hoopt dit seizoen, zijn derde seizoen bij Ajax, eindelijk eens wat prijzen te pakken: “Het kampioenschap, de beker en natuurlijk doorkomen in de Champions League. Wat het beste moment was in mijn carrière tot nu toe? Dan denk ik toch wel de goal tegen Real Madrid. Dat is een jongensdroom, dus dat is het beste moment tot nu toe.”

Aanstaande dinsdagavond staat de return tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League op het programma. Scoren zal dan weer leuk zijn, maar Ziyech denkt uiteraard als een teamspeler. “Het is niet belangrijk dat ík scoor. Het team moet scoren”, aldus de bijna 26-jarige spelmaker.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)