Ziyech over transfer: ‘Dat is voor mij heel belangrijk geweest’

Hakim Ziyech maakt komende zomer de overstap naar Chelsea en spreekt daarover op Ajax TV. De aanvallende middenvelder legt zijn keuze voor de Londense club uit. “Chelsea is een hele grote en mooie club. Sinds kort spelen ze onder de nieuwe trainer ook heel aanvallend voetbal, met veel jonge talenten. Dat is voor mij heel belangrijk geweest in mijn keuze”, aldus de Ajacied over zijn overstap.

Ziyech sprak veel met hoofdtrainer Frank Lampard. “We hebben lang met elkaar gesproken over de manier van werken, de speelstijl, de club zelf en over mij persoonlijk. Na de gesprekken werd het goede gevoel alleen maar sterker en sterker. Het was voor mij heel snel duidelijk dat ik die kant op wilde.” Niet alleen de club, maar ook de competitie was doorslaggevend. “De Premier League is natuurlijk een van de sterkste competities van de wereld. Het is een topclub en ze spelen heel aantrekkelijk voetbal, dus dat trekt mij wel.”

De Marokkaans international is blij dat het nieuws naar buiten is gebracht, maar wil zich nu weer volledig focussen op Ajax. Ziyech ziet dat niet als een soort van afscheidstoernee, want er zijn hogere prioriteiten. “Eigenlijk ben ik niet echt met die afscheidstoernee bezig, want er zijn prijzen die moeten worden gewonnen voordat ik die kant op ga. Daar ben ik meer mee bezig.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.