Ziyech trefzeker, basisplek voor Neres

Veel spelers van Ajax genieten momenteel van een welverdiende vakantie, maar voor een aantal spelers gaat het seizoen gewoon door. David Neres doet met Brazilië mee aan de Copa America en de Brazilianen zijn goed begonnen aan het toernooi. Afgelopen weekend opende zij hun groepswedstrijd met een 3-0 zege op Bolivia en Ajacied Neres begon in de basis. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld. Het volgende duel van Brazilië staat op 19 juni op het programma tegen Venezuela.

Ook Hakim Ziyech is nog niet uitgespeeld. De Marokkaanse spelmaker doet vanaf volgende week met zijn land mee aan de Afrika Cup en is momenteel in voorbereiding op het hoofdtoernooi. Daarin werd een oefenduel gespeeld tegen Zambia, maar Marokko ging met 2-3 onderuit. Ziyech wist wel tweemaal te scoren, maar dat mocht dus niet baten. Noussair Mazraoui bleef de hele wedstrijd op de bank, Ziyech speelde het hele duel mee.

Tot slot een leuke vermelding naar twee oud-Ajacieden: Luis Suárez en Nicolás Lodeiro. Het tweetal is met Uruguay actief op de Copa America en won haar eerste duel met 4-0 van Ecuador. Beide voormalig spelers van Ajax maakten een doelpunt en Lodeiro was ook nog direct betrokken bij twee andere goals.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.