Hakim Ziyech

Ziyech uitgeschakeld op WK met Marokko

Marokko is uitgeschakeld in de groepsfase van het WK in Rusland. De ploeg van Ajacied Hakim Ziyech verloor woensdagmiddag met 1-0 van Portugal. Eerder ging Marokko ook al met 1-0 onderuit tegen Iran, waardoor plaatsing voor de volgende ronde niet meer haalbaar is, ondanks dat er nog één groepswedstrijd tegen Spanje op het programma staat.

Na het ongelukkige verlies tegen Iran dankzij een eigen doelpunt in de slotminuut van die wedstrijd, deed Marokko er tegen Portugal alles aan om de laatste strohalm te grijpen. Ziyech probeerde zijn land op sleeptouw te nemen en speelde goede wedstrijd, maar Portugal kwam via Cristiano Ronaldo al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Hoewel Marokko het meeste balbezit, meeste doelpogingen en meeste corners had, kwam het niet tot scoren wat de uitschakeling op het WK definitief maakt.

De vraag is nu of Ziyech, die na de wedstrijd tegen Spanje eerst nog op vakantie gaat, zich vervolgens bij Ajax gaat melden, of dat er in de tussentijd een transfer gaat plaatsvinden. AS Roma wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de spelmaker van Ajax, maar van een officiële transfer is tot nog toe geen sprake.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.