Hakim Ziyech

Ziyech vertrekt, maar niet vanwege ‘fans’: “Had ik er hetzelfde over gedacht”

Hakim Ziyech heeft zich in gesprek met het Algemeen Dagblad zeer duidelijk uitgesproken over zijn toekomst. Die ligt niet meer bij Ajax. De Marokkaans international wil de komende zomer vertrekken uit Amsterdam. De 25-jarige Ajacied vindt dat de Eredivisie hem niets meer te bieden heeft.

“Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Op een gegeven moment is het tijd om te gaan”, zegt de spelmaker. Ziyech werd dit seizoen bejubeld en uitgefloten (door een klein deel van de Ajax-fans). “Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld. Maar ik voel gewoon dat ik een trigger nodig heb in een andere omgeving.”

Na de rampzalige PSV – Ajax (3-0) werd de bus van de Ajax-ploeg opgewacht. Ziyech kreeg bij het verlaten van het voertuig een ‘zwiep‘ van een boze supporter. Dat heeft geen rol gespeeld in zijn vertrekwens? “Nee, als dat niet was gebeurd, had ik er hetzelfde over gedacht”, aldus de middenvelder.

Ziyech heeft nog een contract tot 2021 bij Ajax, maar hij verwacht dat directeur Marc Overmars zich soepel zal opstellen. “Ik zie het niet fout gaan. Toen ik hier kwam heb ik al gezegd dat ik na twee jaar eventueel verder wilde kijken. Ik heb daar nu ook met Marc over gesproken. Als alles klopt voor Ajax en voor mij, dan zie ik het niet stuklopen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.