Ziyech: “Daardoor doe je jezelf te kort”

Smaakmaker Hakim Ziyech zag Ajax moeizaam en niet scherp beginnen aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag en maande zijn teamgenoten tot meer scherpte. “Het was denk ik een goed moment om iedereen wakker te maken, want de eerste tien minuten waren niet best”, aldus de Marokkaan tegenover FOX Sports.

Juist Ziyech zorgde ervoor met een goede actie (een assist op Klaas-Jan Huntelaar) dat Ajax op een voorsprong kwam in Den Haag. “Hierdoor werd iedereen weer wakker”. Ajax kreeg in de eerste helft genoeg kansen tegen ADO om de wedstrijd naar zich toe te trekken, waaronder Ziyech die de grootste kreeg: “Ik had hem moeten maken en daardoor doe je jezelf te kort. Als ik die maak dan is de wedstrijd zo goed als klaar”.

Na een geweldige wedstrijd gespeeld te hebben in Valencia speelde Ajax dit keer weer in het koude Den Haag op kunstgras. Dit had misschien weer tot problemen kunnen leiden. “Het is maar net hoe lastig je het voor jezelf maakt. We scoren snel en dan is het zaak om snel uit te bouwen en als je dat niet doet, dan wordt het lastig”, aldus Ziyech.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son